Denne oplysningstekst beskriver, hvordan dine personoplysninger indsamles og behandles af WhaleTours som dataansvarlig som led i styring af vores bookinger på vores website.

Ved at acceptere “Jeg accepterer at WhaleTours indsamler mine oplysninger” samtykker du til, at WhaleTours
kan behandle dine personoplysninger i overensstemmelse med de nedenfor beskrevne formål.
Denne behandling omfatter udarbejdelse af profiler på baggrund af de beskrevne oplysninger
med henblik på oprette og styre bookinger på vores website.

Vores webstedsadresse er: https://www.whaletours.gl.

Cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.

Hvad er Cookies?

En cookie er en lille passiv tekstfil der gemmes i din computers browser, når du besøger et website. Cookies gemmes automatisk af din browser medmindre du specifikt har sat den til at afvise dem. Det kan du læse mere om nederst på denne side.

Fordelen ved cookies er, at de genkender dig når du vender tilbage til et website. Cookies kan indeholde bogstaver og tal men lagrer ikke personlige oplysninger uden dit samtykke. En cookie kan ikke indeholde vira da den ikke er en applikation.

Forskellige typer af Cookies

Det er udbredt praksis at skelne mellem første- og tredjeparts cookies.

En førsteparts cookie findes direkte på den side du besøger – i dette tilfælde whaletours.gl. Tredjeparts cookies leveres af tredjepart, som for eksempel Facebook eller Google Analytics.

Hvad bruges Cookies til?

På whaletours.gl bruger vi cookies til en ting:

– At samle oplysninger om dit brug af vores website så vi kan forbedre din oplevelse i fremtiden

Hvor lang tid lagres så disse Cookies?

Hvor længe en cookie lagres på din computer varierer afhængig af, hvad cookien bruges til. Nogle slettes, når du lukker din browser, andre lagres i flere år. Typisk “lever” en cookie i op til et til to år, fra du sidst besøgte sitet.

Hvordan kan du selv blokere/slette Cookies?

Du kan altid blokere eller slette cookies fra din computer. Herunder finder du en guide til dette i de mest gængse browsere.

Internet Explorer 9
Klik ‘Funktioner’ menuen, vælg ‘Sikkerhed’ og klik på ‘Slet historik’. Klik herefter på ‘Slet cookies’.

Google Chrome
Klik på Chrome menuen i øverste højre hjørne og vælg ‘Funktioner’, herefter ‘Ryd data’. Sæt hak i boksen ‘Slet cookies og andre plugin data’ og ‘Ryd cachen’. Klik ‘Ryd browser data’.

Mozilla Firefox
Klik på ‘Historik’ og vælg ‘Ryd historik’. Sæt hak i ‘Cookies’ og ‘Cache’ boksene og klik ‘Ryd nu’.

Safari
Klik på ‘Safari’ i topmenuen og vælg ‘Indstillinger’. Vælg ‘Privacy’ i menuen og vælg ‘Ryd webside data’.

Vores behandling af personoplysninger

Grundlaget for behandlingen af dine personoplysninger er dit samtykke og vores mulighed for at kunne leve op til vores aftale med dig hensyn til dit medlemskab på vores hjemmeside.

Medier

Hvis du uploader billeder til webstedet, så bør du undlade at uploade billeder med indlejrede lokalitetsdata (EXIF GPS) inkluderet. Besøgende på webstedet kan downloade og udtrække alle lokalitetsdata fra billeder på webstedet.

Kontaktformularer

Under vores kontakt formular indsamler vi også person oplysninger hovedsageligt for at kunne vende tilbage til dig.

Indlejret indhold fra andre websteder

Artikler på dette websted kan indeholde indlejret indhold (f.eks. videoer, billeder, artikler osv.). Indlejret indhold fra andre websteder opfører sig på nøjagtig samme måde, som hvis den besøgende har besøgt det andet websted.

Disse websteder indsamler måske data om dig, bruger cookies, indlejrer ekstra tredjeparts sporing, og overvåger din interaktion med dette indlejrede indhold, heriblandt at spore din interaktion med indlejret indhold, hvis du har en konto og en logget ind på det websted.

Indsamling, behandling og brug af personoplysninger på vores website.

Personlige oplysninger indsamles, for eksempel under booking, ved at udfylde formularer, ved at sende e-mails eller hovedsageligt ved booking af vores ture på hjemmesiden. Vores medarbejdere er forpligtet til at behandle personoplysninger fortroligt. Salg af adresser eller oplysninger til tredjemand vil ikke finde sted.

Videregivelse

Dine personoplysninger vil ikke blive videregivet til tredjeparter uden for whaletours.gl, medmindre du har samtykket til en sådan videregivelse, eller det følger af lov- eller myndighedskrav.

Hvor længe vi gemmer dine data

Dine personoplysninger vil blive opbevaret så længe det er nødvendigt for at leve op til aftalen med dig og at sikre os i forhold til spørgsmål om forældelse af mulige retskrav og efterlevelse af lov- og myndighedskrav om opbevaring.

Bambora betalingsgateway

Whaletours indsamler følgende oplysninger om dig: Navne på valgte ture for alle deltagere og herudover følgende oplysninger om betaler; adresse, email, og betalingsmiddel.

Ingen af de oplysninger som er kommet Whaletours i hænde gives videre. Dine afgivne informationer gemmes sikkert.

Afgivne oplysninger gemmes i fem år efter registrering, da bogføringsloven stiller krav om opbevaring af regnskabsmateriale i 5 år.

Du har altid mulighed for indsigt af opgivne datainformationer. Indsigelse mod en registrering kan afgives i henhold til reglerne i den grønlandske persondatalov.

Personoplysninger opbevares og transmitteres ikke krypteret men håndteres på en sikker server. Kreditkortoplysninger håndteres krypteret igennem vores kortopkræver, Bambora.

Der anvendes cookies til at registrere det enkelte køb, sådan at man kan gå til og fra hjemmesiden, uden at få slettet de ting man har puttet i indkøbskurven.

Cookies slettes nemt. I Internet Explorer f.eks. under fanen ”Funktioner” -> ”Internetindstillinger” -> ”slet cookies”.

Hvilke rettigheder har du over dine data

I forbindelse med behandlingen af oplysninger har du ret til at anmode om indsigt i og berigtigelse, sletning eller begrænsning af behandling vedrørende dine personoplysninger eller til at gøre indsigelse mod behandling samt retten til dataportabilitet. Hvis du ønsker at gøre brug af disse rettigheder, kan du kontakte info@whaletours.gl. Du har også ret til at klage til Datatilsynet over behandlingen af dine personoplysninger. Du kan altid bede os om at slette alt personlige oplysninger om dig enten delvis eller helt, det eneste du skal gøre er at skrive til os på mail: info@whaletours.gl

YDERLIGERE INFORMATION

Hvordan vi beskytter dine data

Sikkerhed, SSL-teknologi

Vores website anvender tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte data mod utilsigtet eller bevidst manipulation, tab, ødelæggelse eller uautoriseret adgang. Disse sikkerhedsforanstaltninger bliver revideret og ajourført i takt med den teknologiske udvikling. Overførslen af personoplysninger mellem din computer og vores server er altid krypteret (SSL proces, Secure Socket Layer).

Dataansvarlige

WhaleTours
3952 Ilulissat
Telefon: +299 54 24 33