2 timer
Tur Længde
Angivet pris er for pr. person
Pris
Varmt tøj, hue og vanter er påkrævet
Varmt tøj

Der er nu 2021-rabat på 30% på alle ture!

Hvaltur – På denne tur er der gode chancer for at se hvaler, særligt pukkelhvaler, vågehvaler (sildepiskere).  Indimellem ses også de store finhvaler og blåhvaler.

Vi sejler ud i bugten hvor der ofte ses hvaler, og har et godt samarbejde med andre bådoperatører og fiskere der kommunikerer over radio når der observeres hval.

Afgang dagligt kl. 15.00 med ture af to en halv timers varighed. Husk vi mødes ved mødested en halv time før.

MØDESTED Tankeeraq ved inderhavn, 15 min. før afgang
AFGANGTIDSPUNKT Afgang fra mødestedet kl. 15.00.
RETURTIDSPUNKT Ca. kl. 17.00.
MAKS. PASSAGERER PR. TUR 6 Personer, tur kan aflyses hvis der er tilmeldt under 3 personer
PRIS 750 Kr.

Husk at vi sejler rundt på vandet, hvor temperaturen ofte ligger et godt stykke under temperaturen på land. Tag varmt tøj på, og hue og vanter er påkrævet.

1

15.00: Afgang

Fra mødested Tankeeraq ved inderhavn, 15 min. før afgang.
  • Husk at vi sejler rundt på vandet, hvor temperaturen ofte ligger et godt stykke under temperaturen på land. Tag varmt tøj på, og hue og vanter er påkrævet.
2

17.00: Retur

Retur Havnen.

Tankeeraq ved inderhavn.

Tag med ud at sejle fra Ilulissat i bunden af Diskobugten, hvor der gives alle muligheder for at se hvaler svømme rundt og finde føde ude i bugten og endda mellem de gigantiske isfjelde.

Her ser vi dagligt pukkelhvaler, sildepiskere eller sågar blåhvaler.

Fra vandet vil vi se og udforske gigant-isbjergenes by, Ilulissat – som er det grønlandske navn for byen, der direkte oversat bogstavelig betyder ”isbjergene”.

Vi sejler i en mindre hurtiggående åben båd, der medtager max. 6 passagerer. Her gives gode muligheder for at komme helt nær vandet og isen og vi er fleksible og kan stoppe hvor som helst for gode foto eller film optagelser.

I bunden af den 50 km dybe fjord brækker is af den nordlige halvkugles mest produktive gletcher. Hver dag kælver der stykker af den 13 km lange gletcherfront der hæver sig trehundrede meter over vandet, svarende til USA samlede vandforbrug i et år.

Ved udløbet af isfjorden umiddelbart syd for byen strander de, og her ser vi isfjelde der rager op til over 100 meter over havets overflade, og husk kun en ottende del af isfjeldets masse er over vandet, resten ligger under.

Dette er måske tydeligst illustreret ved de titusinder mindre isfjelde og isskosser, hvor vi kan se langt ned i det kolde krystalklare vand.

Vi sejler med båden Finnmaster S6

Tur Bedømmelser

Der er ingen bedømmelser endnu.

Bedøm os

Bedømmelse