2 timer
Tur Længde
Angivet pris er for pr. person
Pris
Varmt tøj, hue og vanter er påkrævet
Varmt tøj

Vi sejler hen til mundingen af isfjorden umiddelbart syd for byen  hvor gigantisfjeldende strander, og her ser vi isfjelde der rager op til over 100 meter over havets overflade, og husk kun en ottende del af isfjeldets masse er over vandet, resten ligger under. Dette er måske tydeligst illustreret ved de titusinder mindre isfjelde og isskosser, hvor vi kan se langt ned i det kolde krystalklare vand.

I bunden af den 50 km dybe fjord brækker is af den nordlige halvkugles mest produktive gletcher. Hver dag kælver der stykker af den 13 km lange gletcherfront der hæver sig trehundrede meter over vandet, svarende til USA samlede vandforbrug i et år.

Her gives gode muligheder for at se hvaler.

MØDESTED Tankeeraq ved inderhavn, 15 min. før afgang
AFGANGTIDSPUNKT Afgang fra mødestedet kl. 21.30
RETURTIDSPUNKT Ca. kl 23.30
MAKS. PASSAGERER PR. TUR 6 personer, tur kan aflyses hvis der er tilmeldt under tre personer.
PRIS 750 Kr.

Husk at vi sejler rundt på vandet, hvor temperaturen ofte ligger et godt stykke under temperaturen på land. Tag varmt tøj på, og hue og vanter er påkrævet.

1

21.30: Afgang

Fra mødested Tankeeraq ved inderhavn, 15 min. før afgang.
  • Husk at vi sejler rundt på vandet, hvor temperaturen ofte ligger et godt stykke under temperaturen på land. Tag varmt tøj på, og hue og vanter er påkrævet.
2

23.30: Retur

Retur Havnen.
  • Jeg tilbyder hjemkørsel til indkvartering, dog må påregnes lidt ventetid under afvikling af båd.

Tag med ud at sejle fra Ilulissat i bunden af Diskobugten, hvor der gives alle muligheder for at se hvaler svømme rundt og finde føde ude i bugten og endda mellem de gigantiske isfjelde.

Her ser vi dagligt pukkelhvaler, sildepiskere eller sågar blåhvaler.

Fra vandet vil vi se og udforske gigant-isbjergenes by, Ilulissat – som er det grønlandske navn for byen, der direkte oversat bogstavelig betyder ”isbjergene”.

Vi sejler i en mindre hurtiggående åben båd, der medtager max. 6 passagerer. Her gives gode muligheder for at komme helt nær vandet og isen og vi er fleksible og kan stoppe hvor som helst for gode foto eller film optagelser.

I bunden af den 50 km dybe fjord brækker is af den nordlige halvkugles mest produktive gletcher. Hver dag kælver der stykker af den 13 km lange gletcherfront der hæver sig trehundrede meter over vandet, svarende til USA samlede vandforbrug i et år.

Ved udløbet af isfjorden umiddelbart syd for byen strander de, og her ser vi isfjelde der rager op til over 100 meter over havets overflade, og husk kun en ottende del af isfjeldets masse er over vandet, resten ligger under. Dette er måske tydeligst illustreret ved de titusinder mindre isfjelde og isskosser, hvor vi kan se langt ned i det kolde krystalklare vand.

Vi sejler med båden Finnmaster S6

Tur Bedømmelser

5.00 based on 1 review
22. juli 2019

Vi følte os både sikre på vandet og i godt selskab på en uendelig smuk midnatstur i isfjorden, hvor vi så spektakulære isfjelde og flere hvaler vippe med halen helt tæt på båden. Claus er en god fortæller og en erfaren sejler, der kender fjorden som sin egen bukselomme.

Bedøm os

Bedømmelse