2 timer
Tur Længde
Angivet pris er for pr. person
Pris
Varmt tøj, hue og vanter er påkrævet
Varmt tøj

Istur mellem isskosser, mindre isfjelde og gigantisbjergene. Kom nær på isen og oplev vandet helt tæt på fra mindre båd. Fra nogle af isbjergene ser vi dryppen og sågar strømme af vand, der som en lille elv løbe ud fra toppen af isen, eller midt på. Afgang kl. 11.30 med tur af to timers varighed.

MØDESTED Tankeeraq ved inderhavn, 15 min. før afgang.
AFGANGTIDSPUNKT Kl. 11.30.
RETURTIDSPUNKT Ca. kl. 13:30.
MAKS. PASSAGERER PR. TUR 6 Personer
PRIS 750 Kr.

Husk at vi sejler rundt på vandet, hvor temperaturen ofte ligger et godt stykke under temperaturen på land. Tag varmt tøj på, og hue og vanter er påkrævet.

1

11.30: Afgang

Fra mødested Tankeeraq ved inderhavn, 15 min. før afgang.
  • Husk at vi sejler rundt på vandet, hvor temperaturen ofte ligger et godt stykke under temperaturen på land. Tag varmt tøj på, og hue og vanter er påkrævet.
2

13.30: Retur

Retur Havnen.

Tankeeraq ved inderhavn.

Tag med ud at sejle fra Ilulissat i bunden af Diskobugten, hvor der gives alle muligheder for at se hvaler svømme rundt og finde føde ude i bugten og endda mellem de gigantiske isfjelde.

Her ser vi dagligt pukkelhvaler, sildepiskere eller sågar blåhvaler.

Fra vandet vil vi se og udforske gigant-isbjergenes by, Ilulissat – som er det grønlandske navn for byen, der direkte oversat bogstavelig betyder ”isbjergene”.

Vi sejler i en mindre hurtiggående åben båd, der medtager max. 6 passagerer. Her gives gode muligheder for at komme helt nær vandet og isen og vi er fleksible og kan stoppe hvor som helst for gode foto eller film optagelser.

I bunden af den 50 km dybe fjord brækker is af den nordlige halvkugles mest produktive gletcher. Hver dag kælver der stykker af den 13 km lange gletcherfront der hæver sig trehundrede meter over vandet, svarende til USA samlede vandforbrug i et år.

Ved udløbet af isfjorden umiddelbart syd for byen strander de, og her ser vi isfjelde der rager op til over 100 meter over havets overflade, og husk kun en ottende del af isfjeldets masse er over vandet, resten ligger under. Dette er måske tydeligst illustreret ved de titusinder mindre isfjelde og isskosser, hvor vi kan se langt ned i det kolde krystalklare vand.

Her gives gode chancer for at se hval.

Vi sejler med båden Finnmaster S6

Tur Bedømmelser

5.00 based on 1 review
17. september 2019

Vi havde en fantastisk smuk aftentur og så masser af hvaler og isbjerge. Vores guide, og skipper ombord, berettede med stor indsigt og viden om det, vi så.
Vi kan kun varmt anbefale en hvaltur med WhaleTours Ilulissat. Vi fik ikke en standard eller pakketur. Her er oplevelsen unik, da guiden tager udgangspunkt i det, som sker i nuet og de vi ønskede at se og høre om.

Bedøm os

Bedømmelse